Om oss

En klinik med fokus på kvinnohälsa!

Bokade, fysiska besök tas emot på Göteborgsvägen 74 i Göteborg (Nathalies patienter).

Vi tar även emot online via video eller telefon.

Vid frågor kontakta info@livakliniken.se

Nathalie Helm Livakliniken Kvinnohälsa

Nathalie Helm

Jag är legitimerad läkare sedan 2001, specialiserad inom barnmedicin sedan 2013. Parallellt med läkarutbildningen forskade jag om papillomvirus och livmoderhalscancer och doktorerade vid Karolinska Institutet år 2000. Jag har sedan vidareutbildat mig inom forskning vid Harvard School of Public Health, handlett flera forskarstudenter och innehar en docentur i medicinsk epidemiologi vid Sahlgrenska Universitetet.

Jag älskade mitt jobb som barnläkare i öppenvården, men det var något som skavde i mig. Hur kommer det sig att så många barn har IBS och förstoppning? Vad ligger bakom kroniskt trötthetssyndrom som jag såg allt oftare även bland unga? Hur kommer det sig att de autoimmuna sjukdomarna stadigt ökar i antal under de senaste decennierna? Varför har psykiska ohälsan ökat bland barn och unga? Och vad kan förklara den överviktsepidemi vi ser i vårt land och i övriga världen?

Mitt sökande efter ny kunskap via vetenskapliga artiklar och böcker ledde in på funktionsmedicin för ca 4 år sedan och jag började med en 6 månaders grundutbildning via FMVU i Stockholm. Jag ville dock få en djupare kunskap inom funktionsmedicin och har därför utbildat mig vidare i USA under 3 års tid och tog i december 2021 examen vid två olika Institute; Institute for Functional Medicine (IFM) och American Academy of Anti-Aging Medicine (A4M).

Parallellt med mitt studerande har jag arbetat som funktionsmedicinsk läkare vid Funmed under perioden april 2019 till augusti 2021. Nu ser jag fram emot att hjälpa kvinnor i alla åldrar att återfå och bevara sin hälsa genom att erbjuda en personcentrerad vård utifrån funktionsmedicinskt tänkande via Livakliniken.

Maria Särén Livakliniken Kvinnohälsa

Maria Särén

Jag har arbetat med funktionsmedicin sedan 2016 på emanera och har specialiserat mig på kvinnohälsa med fokus på bland annat sköldkörteln, PMS och andra cykelrelaterade besvär, fertilitet, autoimmunitet och PCO/PCOS. Sedan dess har jag hjälpt många kvinnor må bättre och förstå sina kroppar. Jag älskar att se hur kunskap stärker kvinnor och hur de kan ta kontrollen över sin hälsa med kunskap och rätt verktyg. Vi har startat Livakliniken för att fördjupa oss inom kvinnohälsa och för att kunna erbjuda bättre vård genom att samla vår gemensamma erfarenhet. Vi vill utgå från just dina förutsättningar vilket innebär att vi arbetar tillsammans för att lägga ditt livspussel. 

I grunden är jag utbildad ingenjör och arbetade i många år med bland annat miljö- och hållbarhetsfrågor inom textilindustrin. Därefter har jag också arbetat på produktutvecklingssidan i fordonsindustrin där jag hade flera roller under åren. 

Mitt intresse för funktionsmedicin, och anledningen till att jag bytte yrkesbana kom efter att jag själv behandlade min RA, aggressiv ledgångsreumatism med just kost och livsstil. Detta är nu snart tio år sedan och efter att ha studerat kurser och kostrådgivning så önskade jag fördjupa jag mig ännu mer. Jag började då på en funktionsmedicinsk utbildning i USA där jag tog examen som ADAPT Practitioner på Kresser Institute. Jag är också certifierad ICF coach.